750 g mrazeného morského filé
65 g masla na varenie
20 g pokrmového tuku
40 g hladkej múky
rasca
soľ.
Nerozmrazené rybie filé nakrájame na porcie
posolíme a zľahka obalíme v múke. Tuk s maslom rozpustíme na pekáči
necháme rozpáliť
položíme naň obalené filé
posypeme rascou a za občasného obracania opečieme doružova. Podávame so zemiakovou kašou alebo s dusenou zeleninou
pričom zvyšok masla so šťavou použijeme na preliatie prílohy.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.