Fondue Piri

  autor   1202x

Suroviny:

500 g chesterského údeného syra
200 g olúpaných paradajok
štvrťka zelenej papriky
200 ml ľahkého bieleho vína
1 cibuľa
1 lyžica maizeny
1 lyžica masla alebo margarínu
2 žĺtka
4 lyžice šľahačkovej smotany
mleté korenie
soľ.

Postup:

Cibuľu olúpeme, nakrájame na drobné kocky, paradajky rozštvrtíme, zbavíme jadierok a nadrobno nakrájame. Papriku zbavíme jadierok, bielych rebier, umyjeme, osušíme a nakrájame na drobné kocky. Maslo alebo margarín roztopíme v hrnci na fondue na sporáku, podusíme na ňom cibuľu a zeleninu, ochutíme soľou, mletým korením a necháme dusiť asi 10 minút, prilejeme biele víno, uvedieme do varu. Nadrobno nakrájame syr, postupne ho pridávame k zelenine, za stáleho, silného miešania varíme, pokiaľ nevznikne rovnorodá masa. Maizenu zmiešame so žĺtkami a smotanou. Zahustíme tým fondue, ochutíme mletým korením a necháme fondue ďalej na variči slabo vrieť. Podávame s bielym chlebom alebo vyprážanými mäsovými guľkami alebo ohriatymi koktailovými párkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus