Fondue s mäsom a paradajkami

  autor   3155x

Suroviny:

800 g bravčových rezňov
1000 g paradajok
3 lyžice rastlinného oleja
3 cibule
práškový cesnak
mäsový vývar
500 ml slanej vody 1 lyžica cukru
1 čajová lyžička oregana
mleté čierne korenie.

Postup:

Paradajky umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kúsky. Olej rozpálime a upražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Posypeme cukrom a všetko spolu podusíme. Pridáme paradajky, vodu, oregano, korenie, práškový cesnak. Privedieme do varu, necháme variť asi 20 minút. Tekutinu precedíme ho hrnca na fondue, ochutíme mäsovým extraktom a necháme slabo vrieť na variči. Bravčové rezne opláchneme pod tečúcou studenou vodou, osušíme. Nakrájame na veľmi tenké plátky, napichneme na vidličky a ovaríme vo vývare. Podávame so svetlým ražným chlebom, hlávkovým šalátom alebo s nastrúhaným syrom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus