Fondue z Ďalekého východu

  autor   3111x

Suroviny:

800 g sviečkovice
500 g kostí z rebier
2 špikové kosti
2 čerstvé feferónky
1 cesnak 2 jarné cibule
2 obyčajné cibule
2 lyžice rastlinného oleja
2 ks anízu
2 ks škorice
1500 ml slanej vody.

Postup:

Olej rozpálime a dozlata na ňom udusíme na kocky nakrájané cibule. Kosti z rebier a špikové kosti umyjeme a vložíme do slanej vody. Feferónky pozdĺžne prerežme, odstránime jadierka, umyjeme, pridáme ku kostiam. Pridáme ďalej cesnak, aníz a škoricu. Všetko privedieme do varu, necháme variť asi 2 hodiny. Prelejeme cez sito do hrnca na fondue, necháme slabo vrieť na variči. 2 jarné cibule nakrájame na kolieska a pridáme do vývaru. Sviečkovicu umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké plátky, naukladáme do misiek. Mäso napichneme na vidličky, necháme ovariť vo vývare a konzumujeme aj s ním. Podávame s bielym chlebom, kaviárovou šľahačkou, horčicovou omáčkou s mandľami a olivami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus