Fondue z darov mora

  autor   3490x

Suroviny:

1200 g kuchynsky pripravených darov mora
napr. filé z rýb s pevným mäsom (pleskáč
kambala
losos
pstruh)
garnáty
slávky jedlé
biele víno
citrón
1 veľká mrkva
1 pór
1 cibuľa
1200 ml slepačieho vývaru
3 viazaničky petržlenovej vňate
1 bobkový list
10 zrniek korenia
1 stonka tymianu
soľ.

Postup:

Dary mora opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a nakrájame asi na 2 cm kúsky. Garnáty olúpeme, odstránime črevá a slávky dôkladne umyjeme. Dusíme v uzavretom hrnci s bielym vínom asi 5 minút, kým sa mušle neotvoria. Vyberieme z nich mäso a dary mora uložíme na misu. Citrón umyjeme a osušíme. Kôru ostrúhame a citrón vytlačíme. Cibuľu olúpeme, nakrájame na kocky. Petržlenovú vňať umyjeme, očistíme. Mrkvu a pór oškriabeme, umyjeme, nakrájame na kolieska. Všetky prísady zmiešame so slepačím vývarom a bielym vínom, pridáme bobkový list, korenie, tymian a soľ, privedieme do varu. Necháme slabo vrieť asi 30 minút. Precedíme cez sitko, nalejeme do hrnca na fondue, dáme zovrieť na sporák, postavíme na varič a necháme len slabo variť. Dary mora napichujeme na vidličky a krátko ovaríme. Podávame so surovou paradajkovou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus