Fondue z ementálu

  autor   1057x

Suroviny:

400 g ementálu
100 ml bieleho vína
50 ml ovocného destilátu (slivovica
čerešňovica)
čerstvá zelenina (mladá sviečkovica)
1 lyžička Solamylu
čierny chlieb
1 strúčik cesnaku
nastrúhaný muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Nádobu, v ktorej budeme fondue pripravovať, vytrieme strúčikom cesnaku, vložíme do nej ementál nakrájaný na kocky a prilejeme víno. Posypeme korením a zriedime trochou vody. Keď sa víno začne variť, miešame metličkou asi 10 minút. V troche vody rozmiešame Solamyl, za stáleho miešania ho vlejeme do roztopeného ementálu a necháme zhustnúť. Ochutíme destilátom, muškátovým orieškom a soľou. Hustú omáčku udržiavame na stole v špeciálnej nádobe nad kahancom stále teplú. Na vidlice ponapichujeme kocky chleba (alebo zeleniny), namáčame ich v syre a konzumujeme. Tip: Malé kúsky sviečkovice môžme opražiť v horúcom oleji a tie potom namočiť v syre.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus