Fondue z goudy

  autor   1049x

Suroviny:

400 g mladej goudy
150 g stredne odležanej goudy
250 ml bieleho vína
1 lyžica maizeny
1 lyžica citrónovej šťavy
4 lyžice šľahačkovej smotany
2 lyžice borovičky
strúhaný muškátový orech
mleté korenie.

Postup:

Obidva syry nakrájame na drobné kocky alebo nahrubo nastrúhame. V hrnci na fondue necháme na sporáku zovrieť víno. Postupne pridávame syr a za stáleho miešania varíme, pokým nevznikne jednoliata masa. Maizenu zmiešame s citrónovou šťavou a smotanou a zahustíme fondue, ktoré ochutíme korením, muškátovým orechom. Potom primiešame borovičku a fondue ešte necháme na variči slabo vrieť. Podávame s bielym chlebom, holandskými suchármi, paradajkovým alebo žruchovým šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus