Fondue z mletého mäsa s chrumkavou kôrkou

  autor   3268x

Suroviny:

200 g mletej bravčoviny
200 g mletej hovädziny
200 g mletého morčacieho mäsa
2 vajcia
1 lyžica kapár
1 lyžica nakrájanej pažítky
worchestrová omáčka
10 g slaninových lupienkov
10 g paprikových lupienkov
10 g arašidov
1 cibuľa
6 lyžíc strúhanky
1 lyžica rastlinného oleja
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
pol čajovej lyžičky tekutého korenia
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Bravčovinu vyformujeme do malých guliek. Cibuľu olúpeme, najemno nasekáme. Spolu s mletou hovädzinou, vajcom, tekutým korením, petržlenovou vňaťou a strúhankou zmiesime na pevnú masu. Ochutíme soľou, korením a urobíme malé guľky. Morčacie mäso zamiesime s vajcom, kaparami, nakrájanou pažítkou a strúhankou na pevnú masu. Ochutíme soľou, korením worchestrovou omáčkou a urobíme malé guľky. Slaninové lupienky rozdrvíme a obalíme v nich guľky z bravčoviny. Takisto rozdrvíme paprikové lupienky a guľky z hovädziny v nich obalíme. V rozdrvených arašidách obalíme guľky z morčacieho mäsa. Hrniec na fondue do polovice naplníme olejom. Rozpálime ho na sporáku, dáme na varič a vyprážame v ňom jednotlivé guľky napichnuté na vidličky. Podávame s orechovo - jogurtovým krémom, gréckou syrovou omáčkou, uhorkovým relišom, rebarborovým čataní.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus