Fondue z taveného syra

  autor   1091x

Suroviny:

200 g chesterského taveného syra
5 trojuholníkov (asi 250 g) smotanového taveného syra
2 lyžice vodky
125 ml bieleho vína
mleté korenie
cesnaková soľ.

Postup:

Syr nakrájame na kocky, trojuholníky na malé kúsky. Víno dáme v hrnci na fondue zovrieť na sporák, postupne pridávame syr a za stáleho miešania varíme pokiaľ nevznikne rovnorodá masa. Ochutíme cesnakovou soľou. Podľa chuti primiešame vodku. Fondue necháme ďalej mierne vrieť na variči. Podávame s opečenými hriankami, sladkokyslým naložným ovocím alebo zeleninou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus