Fondue z tľapky

  autor   3002x

Suroviny:

1000 g filé z tľapky
4 bielka
2 lyžice pšeničnej múky
šťava z 2 citrónov
1000 ml rastlinného oleja
2 čajové lyžičky sladkej mletej papriky
1 čajová lyžička čerstvo pomletého bieleho korenia
soľ.

Postup:

Filé opláchneme chladnou vodou, osušíme a nakrájame na kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme asi 15 minút postáť. Potom ich osušíme a dáme do misiek. Múku zmiešame s bielkami, soľou, paprikou a korením. V hrnci na fondue rozohrejeme olej alebo tuk. Hrniec postavíme na varič, rybu napichujeme na vidličky, namáčame do cestíčka a vyprážame v horúcom tuku. Podávame so sypkou varenou ryžou alebo zemiakmi, bielym chlebom, dusseldorfským poľným šalátom, ľadovým šalátom, horčicovou omáčkou, zelenou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus