Francúzska pečeňová pochúťka

  autor   3185x

Suroviny:

150 g teľacej (bravčovej) pečene
4 menšie šampiňóny
4 vajcia
1 paradajka
1 cibuľa
30 g masti
4 krajce chleba
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na masti, pridáme rozotretú pečeň a nakrájané šampiňóny. Všetko spolu opražíme a krátko podusíme. Pridáme rozšľahané vajcia, zelenú petržlenovú vňať a za občasného miešania necháme stuhnúť. Chlieb opečieme z oboch strán, natrieme pripravenou nátierkou a ozdobíme plátkami paradajok a petržlenovou vňaťou. Podľa chuti osolíme. Podávame horúce ako predjedlo. Namiesto bravčovej (teľacej) pečene, môžme do predjedla dať nakrájané údené mäso alebo šunku. V takom prípade pridáme aj 1 lyžičku sterilizovaného zeleného hrášku.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus