Francúzska srnčia polievka

  autor   2448x

Suroviny:

250 g srnčieho pleca alebo krku
40 g masti
2 paradajky
3 cibule
50 g ryž
1 klinček
1500 ml vody
celé čierne a nové korenie
soľ.

Postup:

Srnčie mäso uvaríme v osolenej vode domäkka. Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme precedeným srnčím vývarom, pridáme klinček, celé čierne a nové korenie. Varíme asi 40 minút. Pridáme vykostené mäso nakrájané na kúsky, olúpané a nakrájané paradajky a dovaríme. Do hotovej polievky zamiešame osobitne udusenú ryžu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus