Francúzske zemiaky ala Tuli

  autor   5726x

Suroviny:

2 kg zemiakov
800 g slovenská točená saláma
12 vajíčiek
3 kyslé smotany
1 šľahačková smotana
mleté čierne korenie
soľ

Postup:

Očistené surové zemiaky nakrájame na kolieska. Salámu olúpeme a nakrájame na polkolieska. Natvrdo uvarené vajíčka nakrájame na kolieska. Zmiešame kyslú a šľahačkovú smotanu. Túto ešte okoreníme a osolíme a takto pripravenou smotanou vymažme pekáč. Potom dáme jednu vrstvu zemiakov, posolíme ju a dáme vrstvu salámy a vrstvu vajíčok. Zalejeme smotanou a okoreníme. Znovu dáme vrstvu zemiakov, posolíme ju a dáme vrstvu salámy a vrstvu vajíčok. Opäť zalejeme smotanou a okoreníme. Dáme vrstvu zemiakov, osolíme a zalejeme zvyškom smotany. Pekáč zakryjeme alobalom, ktorý asi 27 krát prederavíme špičkou noža. Vložíme do rúry (200 ÷ 250°C) na 1 hodinu. Dáme dole alobal a ešte 15 minút necháme piecť. Zapíjame pivom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus