Francúzske zemiaky

  autor   14866x

Suroviny:

750 g zemiakov
200 g šunkovej salámy (údenej salámy alebo mäkkej klobásy)
200 ml kyslej smotany
100 g tvrdého syra
2 vajcia
4 natvrdo uvarené vajcia
tuk na vymastenie misy
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Umyté zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na kolieska. Natvrdo uvarené vajcia očistíme a nakrájame na tenké plátky. Syr nastrúhame a šunku nakrájame na malé kocky. Do vymastenej ohňovzdornej misy naukladáme vrstvy zemiakov, uvarených vajec, salámy a nastrúhaného syra, pričom každú vrstvu vždy okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou. Všetko zalejeme vajciami rozšľahanými s kyslou smotanou, dáme do vyhriatej rúry a pečieme 25 až 30 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus