Francúzsky šalát z Nice

  autor   2523x

Suroviny:

1 konzerva sardelových očiek
1 konzerva tuniaka v náleve
150 g zaváraných kukuricových zrniek (konzervovaných)
1 malá konzerva zaváraných kukuričných šúľkov
200 g tmavých olív
4 vajcia
200 g nakladaných zelených fazuliek (konzervovaných)
2 hlávky šalátu
250 g zemiakov
4 paradajky
1 červená a 1 žltá paprika
1 menší zeler
1 citrón
1 cibuľa
1 čajová lyžička horčice
ocot
cukor
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Olúpeme a nakrájame na plátky. Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame na plátky. Fazuľky zlejeme a prepláchneme studenou vodou. Zeler olúpeme, nastrúhame na tenké rezance a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Premiešame ju s časťou najemno nakrájaných sardelových očiek, horčicou, soľou, korením, štipkou cukru a približne 60 ml octu a 180 ml oleja. Zemiaky, fazuľky a zeler polejeme malým množstvom marinády a necháme pôsobiť. Osolíme a okoreníme. Šalát umyjeme a necháme odkvapkať. Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky. Papriku umyjeme, vyberieme jadrovník a nakrájame na rezance. Zvyšné sardelové očká a tuniaka zlejeme, necháme odkvapkať. Tuniaka nakrájame na menšie kúsky, kukuričné zrnká zlejeme a necháme odkvapkať. Veľkú šalátovú misu vystelieme šalátovými listami, na ktoré postupne rozdelíme všetky prísady a premiešame zvyšnou marinádou. Podávame s bielym pečivom, najlepšie s bagetou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus