Fritované guľky z bravčového mäsa

  autor   1934x

Suroviny:

450 g chudého bravčového mäsa (nahrubo pomletého)
1 rozšľahané vajce
1 zelená chilli paprička (nakrájaná na kúsky)
1 malá cibuľa (nadrobno nakrájaná)
2 čajové lyžičky sójovej omáčky
1 lyžica kukuričného škrobu
1 čajová lyžička horúceho oleja
fritovací olej
2.5 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nadrobno nasekaného)
2 nasekané vetvičky čínskeho petržlenu
2 jarné cibuľky (nakrájané na kúsky
na ozdobenie)
mleté čierne korenie a soľ.

Postup:

Mleté bravčové mäso zmiešame s nasekanou cibuľou, chilli, soľou a čiernym korením podľa chuti, nasekaným ďumbierom, rozšľahaným vajcom, kukuričným škrobom, sójovou omáčkou, petržlenovou vňaťou a olejom. Necháme stáť 10 minút. Vytvarujeme 16 rovnakých veľkých guliek. Vo woku rozpálime olej na fritovanie a niekoľko mäsových guliek doň vložíme. Fritujeme ich na miernom plameni asi 6 minút, až sú zlatohnedé a chrumkavé. Vyberieme ich a necháme odkvapkať na obrúsku. Postupne opražíme všetky mäsové guľky a podávame ich s nakrájanými jarnými cibuľkami a kolieskami zelenej papriky, ktorými ich na povrchu ozdobíme. Podávame ako ľahké občerstvenie, predjedlo alebo prílohu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus