Furmanské kolesá

  autor   2650x

Suroviny:

600 g bravčového bôčika
150 g údenej klobásy
3 cibule
3 strúčiky cesnaku
1 lyžica masti
mletá rasca
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Bôčik vykostíme a rozrežme na široký plát. Naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme 1 nadrobno nasekanou cibuľou, mletou červenou paprikou a nadrobno nasekaným cesnakom. Navrch položíme umytú klobásu. Bôčik zvinieme tak, aby bola klobása v strede. Previažme hrubou niťou a v rozpálenej masti opražíme zo všetkých strán. Podlejeme, pridáme zvyšné cibule a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka. Počas pečenia podľa potreby podlievame. Upečené mäso vyberieme, zbavíme nití a nakrájame na plátky. Podávame s čiernym chlebom, s varenými zemiakmi alebo zemiakovým šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus