Gazdovská fašírka

  autor   10308x

Suroviny:

600 gramov hovadzieho mäsa
1 väčšia cibuľa
5 strúčikov cesnaku
2 žemle
olej
koreniny:
čierne korenie
majorán
červená paprika
pikantná paprika
mletý parmezán
vegeta
soľ

Postup:

Mäso pomelieme, nakrájame cibuľu na väčšie kúsky a zmiešame v samostatnej miske. Na malé kocky nakrájame žemľu, ktorú opražíme na panvici do chrumkava. Potom ju zmiešame s mäsom a cibuľou a pridáme rozpučený cesnak. Pridáme koreniny vyššie spomenutých druhov podľa chuti a osolíme. Do takto pripravenej hmoty nalejeme dve veľké lyžice oleja a nechame odstáť pol hodinu aby sa mäso nadýchlo koreninami. Hmotu vysypeme na namastený pekáč a vytvarujeme do tvaru štrúdly. Zvrchu potrieme jemnou vrstvou rozmiešaného vajca. Takto pripravenú fašírku vložíme do trúby na 45 minút pri teplote 180 stupňov. Podávame s varenými zemiakmi na masle.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus