Gazdovská roláda

  autor   2469x

Suroviny:

1000 g prerasteného bravčového bôčika
500 ml mlieka
3 vajcia
30 g masla
4 žmle
mäsový vývar
nastrúhaný muškátový kvet
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Bôčik rozrežme na širší plát, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Vajcia vymiešame s maslom, pridáme žmle namočené v mlieku, muškátový kvet, zelenú petržlenovú vňať, soľ a všetko spolu dobre vymiešame . Plnkou naplníme pripravený bôčik, zvinieme ho, previažme hrubou niťou, opražíme na masti zo všetkých strán, podlejeme vývarom a upečieme v rúre doružova.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus