Gazdovské Podlesníky

  autor   4276x

Suroviny:

Zemiaky
hladká múka
majoránka
jedno vajce celé
stokláska
soľ
1 dcl. mlieka
oravská slaninka
kyslá kapusta
zmes byliniek (1 lyžička :šalvia
provensálske bylinky
bazalka. 1/2 lyžičky : oregano) špeciálne čierne korenie na steak.

Postup:

Zemiaky postrúhame alebo zmixujeme pridáme celé vajíčko majoránku, soľ, mlieko, stoklásku a hladkú múku. Do takejto nevypracovanej zmesi vložíme pripravenú kapustu. Kapusta : v hrnci opražíme oravskú slaninku ,potom pridáme kyslú kapustu podlejeme vodou asi 1 dcl, pridáme zmes byliniek podľa chuti a špec. korenie na steaky, prikryjeme pokrývkou a necháme domäkka dusiť. Vodu podľa potreby dolievame, ale tak aby nám v kapuste po udusení vody ostalo len veľmi málo skoro vôbec. Takto pripravenú zmes kapusty vmiešame do rozrobeného cesta, nie do hotového lebo sa to nevymieša dobre. Toto všetko dobre vymiešame a vypracujeme cesto. Takto vypracovanú zmes potom vyprážame ako obyčajné podlesníky. Dobrú chuť.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus