Gemerská špikovaná teľacia hruď

  autor   2186x

Suroviny:

700 g teľacej hrude
slanina
1 lyžica masti
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso vykostíme, umyjeme, obaríme horúcou vodou a v šťave necháme vychladnúť. Vychladnuté vyberieme, osušíme, posolíme, opaprikujeme, prešpikujeme čerstvou slaninou a potrieme masťou. Dáme do vymasteného pekáča a pečieme v horúcej rúre domäkka. Upečené mäso nakrájame, do masti pridáme 1 až 2 lyžice vody a prevaríme. Horúcu omáčku nalejeme na mäso. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus