Granatiersky pochod

  autor   9698x

Suroviny:

50 g údenej slaniny
1 vajce
500 g zemiakov
200 g hrubej múky
2 cibule
1 lyžica masti
mletá červená paprika
soľ.

Postup:

Z múky, vajca, soli a z vody zamiešame tuhé cesto, ktoré necháme postáť asi 20 minút. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske, necháme trochu obschnúť. Nakrájame ho na malé štvorčeky veľké asi 1 x 1 cm. Uvaríme vo väčšom množstve slanej vody. Počas varenie občas premiešame, aby sa fliačky neprichytili na dno hrnca. Precedíme a necháme odkvapkať. Dáme do hrnca a pomastíme. Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme ich a nakrájame na malé kúsky. Potom ich premiešame s uvarenými fliačkami. Úenú slaninu nakrájame na malé kocky, rozpražíme, primiešame nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme a dochutíme červenou paprikou. Primiešame k zemiakom s fliačkami a ešte raz premiešame. Podávame s hlávkovým šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus