50 g údenej slaniny
1 vajce
500 g zemiakov
200 g hrubej múky
2 cibule
1 lyžica masti
mletá červená paprika
soľ.
Z múky
vajca
soli a z vody zamiešame tuhé cesto
ktoré necháme postáť asi 20 minút. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske
necháme trochu obschnúť. Nakrájame ho na malé štvorčeky veľké asi 1 x 1 cm. Uvaríme vo väčšom množstve slanej vody. Počas varenie občas premiešame
aby sa fliačky neprichytili na dno hrnca. Precedíme a necháme odkvapkať. Dáme do hrnca a pomastíme. Zemiaky uvaríme v šupke
olúpeme ich a nakrájame na malé kúsky. Potom ich premiešame s uvarenými fliačkami. Úenú slaninu nakrájame na malé kocky
rozpražíme
primiešame nadrobno nakrájanú cibuľu
opražíme a dochutíme červenou paprikou. Primiešame k zemiakom s fliačkami a ešte raz premiešame. Podávame s hlávkovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.