Gratinovaná roštenka

  autor   2093x

Suroviny:

400 g mäsa z nízkej roštenky
100 g tvrdého syra (ementál
eidam a podobne)
50 g majonézy
100 ml bieleho vína
3 strúčiky cesnaku
40 g tuku
mäsový vývar
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Zľahka ich naklepeme, okraje narežme, aby sa mäso neskrútilo. Okoreníme a z oboch strán opečieme v rozpálenom tuku. Osolíme, podlejeme vínom, mäsovým vývarom a dusíme domäkka. Majonézu premiešame s nastrúhaným syrom a pretretým cesnakom. Opečené mäso obalíme pripravenou zmesou, vložíme do ohňovzdornej misy a zapečieme vo vyhriatej rúre. Hotové posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s hranolkami a zeleninovým šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus