600 g úhora
60 g prerastanej údenej slaniny
100 g údeného syra
4 paradajky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
hydinový vývar
2 zeleninové papriky
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
soľ.
Úhory stiahneme z kož
umyjeme
osolíme a nakrájame na menšie kúsky. Slaninu nakrájame na menšie kocky
rozpražíme
pridáme nadrobno nasekanú cibuľu
zeleninové papriky bez jadrovníkov nakrájané na rezance a opražíme. Potom pridáme nakrájaného úhora a rozotretý cesnak. Opražíme
podlejeme hydinovým vývarom
posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a udusíme domäkka. Šťavu vydusíme na tuk
pridáme olúpané nakrájané paradajky
posypeme strúhaným syrom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi a s tatárskou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.