Gratinovaný úhor

  autor   4270x

Suroviny:

600 g úhora
60 g prerastanej údenej slaniny
100 g údeného syra
4 paradajky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
hydinový vývar
2 zeleninové papriky
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
soľ.

Postup:

Úhory stiahneme z kož, umyjeme, osolíme a nakrájame na menšie kúsky. Slaninu nakrájame na menšie kocky, rozpražíme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, zeleninové papriky bez jadrovníkov nakrájané na rezance a opražíme. Potom pridáme nakrájaného úhora a rozotretý cesnak. Opražíme, podlejeme hydinovým vývarom, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a udusíme domäkka. Šťavu vydusíme na tuk, pridáme olúpané nakrájané paradajky, posypeme strúhaným syrom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi a s tatárskou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus