Grilovaná šunka s broskyňami

  autor   1957x

Suroviny:

Asi 1000 g surovej šunky
zavárané broskyne na ozdobenie
soľ. Poleva: 50 g hrozienok
3 lyžice šťavy z broskyňového kompótu
50 g hnedého cukru.

Postup:

Šunku vykostíme, namočíme do studenej vody a necháme odležať v chlade asi 24 hodín. Potom ju vložíme do čerstvej studenej osolenej vody a pomaly uvaríme domäkka. Z uvarenej šunky odrežme kožu, slaninu pod ňou mriežkovito narežme a hodne potrieme polevou. Takto pripravenú šunku dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút. Upečenú šunku uložíme na zohriatu kovovú misu a obložíme polovičkami broskýň, ktoré sme naplnili zvyškom polevy. Šunku môžme podávať studenú, alebo ju aj s broskyňami trocha zohrejeme v rúre a podávame teplú. Poleva: Cukor premiešame so šťavou z broskyňového kompótu a s hrozienkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus