Grilované rybie filé

  autor   2011x

Suroviny:

4 kusy rybieho filé (hrubé asi 2 cm)
kolieska citróna na zdobenie.
Na prípravu marinády:
70 ml rastlinného oleja
70 ml octu
3 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica sezamového oleja
1 veľký roztlačený strúčik cesnaku.

Postup:

Rezy filé opláchnite a osušte. Zmiešajte dokopy všetky zložky na prípravu marinády. Vo vhodnej nádobe v chladničke nechajte rybu marinovať 2 - 4 hodiny. Pritom ju občas obráťte. Rybu potom grilujte asi 6 minút po každej strane. Ak nemáte k dispozícii gril, môžete rybu upiecť na naolejovanom pekáči. Trvá to približne rovnaký čas ako grilovanie, pričom ryba musí byť upečená domäkka. Rybu podávajte s kolieskami citróna.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus