Grilovaný pstruh s pomarančovou a horčicovou polevo

  autor   3342x

Suroviny:

6 pstruhov
250 g šampiňónov
3 zrelé stredne veľké paradajky
3 veľké sladké cibule
6 až 8 stoniek čerstvého estragónu
3 až 4 lyžice rastlinného oleja na grilovací rošt. Pomarančová a horčicová poleva: pomarančová šťava z 2 pomarančov
4 lyžice rastlinného oleja
4 lyžice dijonskej horčice
2 čajové lyžičky medu
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Vykosťovacím nožom narežme rybu priečne na každom boku 3 až 4 razy. Zárezy hlboké asi 1 cm umožnia lepší prienik tepla. Obtrháme lístky estragónu a naukladáme ich do každého zárezu. V mise rozmiešame dijonskú horčicu s medom, pridáme pomarančovú šťavu, postupne prilievame olej. Polevu osolíme a okoreníme. Na gril naukladáme plátky cibule a šampiňóny. Natrieme ich polevou, osolíme a okoreníme. Huby grilujeme 3 minúty, cibuľu 5 až 7 minút. Paradajky pečieme 5 až 7 minút. Ryby poukladáme na rošt, natrieme ich polevou, osolíme, okoreníme a grilujeme 4 až 7 minút dohneda. Rybu podávame so zeleninou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus