Grilovaný rozbíf

  autor   3604x

Suroviny:

1000 g roštenky
50 ml sherry (alebo iného dezertného vína)
250 ml sójovej omáčky
100 g práškového cukru
1 strúčik cesnaku
kúsok ďumbierového koreňa

Postup:

Cesnak rozotrieme a ďumbierový koreň nastrúhame, zamiešame do sójovej omáčky, prilejeme sherry, postupne pridáme cukor a miešame, až kým sa cukor neroztopí. Takto pripravenou zmesou zalejeme roštenku a necháme ju marinovať najmenej 3 hodiny, pričom mäso občas obrátime. Potom mäso vyberieme z marinády, necháme odkvapkať a položíme na rošt grilu. Každú stranu mäsa grilujeme až dohneda, pričom ho občas potrieme marinádou. Mäso nakrájame na porcie až na stole. Marinádu môžme použiť aj na prípravu iných grilovaných mäsitých jedál.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus