Grilovaný tuniak so šalátom

  autor   4822x

Suroviny:

4 rezne z tuniaka
každý po 250 g
4 paradajky
250 g mrazenej sladkej kukurice
1 cibuľa
1 zväzok čerstvého koriandru
2 citróny
3 až 4 lyžice rastlinného oleja
mleté čierne korenie
soľ. Na marinádu: 2 až 3 vetvičky čerstvého tymianu
2 lyžice rastlinného oleja
pol citróna

Postup:

Do plytkej misky natrháme lístky z tymianu a pridáme olej. Z polovice citróna vytlačíme šťavu a prilejeme ju do misky k tymianu a oleju. Osolené a okorenené rezy dáme do marinády. Misku prikryjeme, necháme stáť v chladničke 1 až 2 hodiny. Nakrájané paradajky, kukuricu, koriander, cibuľu a papriku položíme do misy. Šťavu z jedného citróna nalejeme na zmes, posolíme a okoreníme ju. Necháme stáť asi 1 hodinu. Rezne z tuniaka položíme na rošt a potrieme ich. Grilujeme 3 až 4 minúty. S marinádou, ktorá zvýšila, potrieme rezne a grilujeme ešte asi 2 minúty. Na plytkú misku dáme šalát, rezy z tuniaka dáme navrch a každý ozdobíme lístkami koriandra. Plátky citróna naukladáme okolo tuniaka.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus