Grilovaný úhor

  autor   3900x

Suroviny:

600 g úhora
200 ml dezertného bieleho vína
1 cibuľa
2 klinčeky
2 lyžice nasekanej zelenej petržlenovej a 1 lyžica zelenej zelerovej vňate
olej
soľ.

Postup:

Úhora stiahneme z kož, nakrájame na väčšie kúsky a osolíme. Z vína, trochy vody, nasekanej cibule, klinčekov, petržlenovej a zelerovej vňate pripravíme nálev, ktorým úhora zalejeme a necháme na chladnom mieste 24 hodín. Pred prípravou úhora vyberieme, osušíme, potrieme olejom a ugrilujeme. Podávame so smažnými zemiakmi alebo grilovaným chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus