Gruzínske kačacie ragú

  autor   2742x

Suroviny:

1 kg kačice
soľ
400 g cibule
60 g rajčiakového pretlaku
60 g masla
1 dl bieleho vína
citrónová šťava
zelená petržlenová vňať
pažítka

Postup:

Očistenú kačicu rozdelíme na porcie, osolíme a posypeme nadrobno pokrájanou cibuľou, potrieme rajčiakovým pretlakom a na rozpustenom masle podusíme. Pridáme víno, citrónovú šťavu a na jemno posekanú petržlenovú vňať. Kačicu dusíme za občasného podlievania vriacou vodou do mäkka. Udusenú posypeme posekanou pažítkou. Podávame so sendvičom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus