Guláš Chilli con carne

  autor   4609x

Suroviny:

500 g hovädzieho mäsa na guláš
250 g miešaného mletého mäsa (hovädzie a bravčové)
800 g konzervovanej fazule
2 lyžice oleja
4 cibule
2 strúčiky cesnaku
125 ml mäsového vývaru (instant)
1 veľký paradajkový pretlak
2 čajové lyžičky chilli korenia
1 čajová lyžička kajenského korenia
2 čajové lyžičky cukru
1 bobkový list
soľ.

Postup:

Mäso nakrájame na malé kocky. V hrnci rozohrejeme olej, na ktorom mäso dobre opečieme. Pridáme mleté mäso a ešte chvíľu opekáme dohneda. Pridáme očistenú, nakrájanú cibuľu, pretlačené strúčiky cesnaku a jemne osolíme. Do mäsa zamiešame chilli, kajenské korenie, cukor a bobkový list. Rozriedime vývarom a pridáme paradajkový pretlak. Varíme na miernom ohni 30 minút. Konzervovanú fazuľu zlejeme, necháme odkvapkať, prepláchneme studenou vodou a zamiešame do mäsa. Varíme ešte asi 15 minút. Dochutíme soľou. Podávame s čiernym chlebom alebo s varenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus