Guláš z Turca

  autor   2838x

Postup:

Na tento guláš je najvhodnejší bravčový bôčik alebo bravčové plece. Mäso z bravčového stehna je chudé, preto k nemu odporúčame pridať bôčik v pomere 2:1. Mäso nakrájané na kocky na masti prudko opečieme a vyberieme. Do masti dáme speniť nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme trochu rasce a 1 čajovú lyžičku mletej sladkej červenej papriky. Mäso vložíme naspäť, podlejeme a dusíme do polomäkka. Potom pridáme kyslú kapustu, alebo aj zemiaky nakrájané na malé kocky. Dusíme do zmäknutia. Zalejeme smotanou, v ktorej rozhabarkujeme trochu múky. Ešte chvíľu povaríme. Podávame so zemiakmi. Môžme ho pripravovať aj tak, ž osobitne uvaríme zemiaky i kapustu. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme do neho uvarenú kapustu aj s vodou, v ktorej sa varila a uvarené zemiaky. Zalejeme smotanou s múkou a dovaríme. Paprikou a cibuľou nešetríme, môžme pridať na hrot noža aj štipľavej papriky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus