Guľky z bravčového mäsa v omáčke

  autor   3323x

Suroviny:

450 g mletého chudého bravčového mäsa
1 rozšľahané vajce
1 lyžica vína Šao-sing
25 g bambusových výhonkov (nakrájaných na kúsky)
50 g sušených čínskych húb (namočených
osušených a nakrájaných na plátky)
170 g čínskej bielej kapusty (alebo 220 g bielej kapusty nakrájanej na kúsky dlhé 8 cm)
1 malá cibuľa (olúpaná a nadrobno nasekaná)
štipka Glutasolu (nie je nevyhnutný)
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na tenké plátky)
2 pomleté cibuľky (len biela časť)
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
kukuričný škrob na obalenie mäsových guliek
1 lyžica horúceho oleja
fritovací olej
300 ml kuracieho vývaru
3 lyžice vody
pol čajovej lyžičky soli. Omáčka: 1 lyžica svetlej sójovej omáčky
1 čajová lyžička tmavej sójovej omáčky
1 lyžica horúceho oleja
soľ.

Postup:

Dohromady zmiešame koreniace prísady. Pridáme bravčové mäso, bambusové výhonky, huby, vajce a dobre premiešame. Utvoríme 16 rovnako veľkých guliek a obalíme ich v kukuričnom škrobe. Odložíme ich v nádobe nabok. Kapustu sparíme asi 1 minútu vo vriacej vode a v horúcom oleji. Necháme ju odkvapkať a vodu vylejeme. Rozohrejeme wok a nalejeme doň fritovací olej. Keď je dosť horúci, fritujeme vždy niekoľko mäsových guliek naraz asi 5 minút. Vyberieme ich a necháme odkvapkať. Uchovávame ich vo veľkej nádobe v teple. Olej uschováme na ďalšie použitie. Zmiešame 1 lyžicu kukuričného škrobu s 3 lyžicami vody a odložíme. Znovu rozohrejeme wok a nalejeme doň 1 lyžicu fritovacieho oleja. Za stáleho miešania pražíme cibuľu a ďumbier asi 2 minúty. Prilejeme kurací vývar a vmiešame spojené prísady do omáčky a tú uvedieme do varu. Pridáme mäsové guľky a povaríme ich na miernom plameni asi 30 minút. Pridáme kapustu, sezamový olej a zmes kukuričného škrobu. Miešame dokiaľ omáčka nezhustne.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus