Halaszlé

  autor   9921x

Suroviny:

280 g mrazeného a vyčisteného kapra
120 g leča
400 g zemiakov
50 g cibule
70 g oleja
85 g feferóniek
vegeta
mletá červená paprika
bobkový list
nové korenie
mleté čierne korenie
soľ.‘

Postup:

Do stredne veľkého hrnca nalejeme asi 3000 ml vody, do ktorej dáme variť rybiu hlavu, plutvy, nové korenie, bobkový list a soľ. Pridáme asi 30 g porciu kapra. Keď je mäso uvarené domäkka, oberieme mäso a vývar precedíme. Na rozpálenom tuku speníme nakrájanú cibuľu, pridáme feferónky a mletú štipľavú papriku. Zalejeme vývarom, pridáme zemiaky, vegetu, lečo a varíme domäkka. Pred dovarením si naporcujeme kapra na podkovičky (na 1 porciu asi 70 g) a dáme variť do pripravenej polievky. Do taniera položíme podkovičku kapra a zalejeme rybacou polievkou. Halaszlé je pikantná štipľavá polievka. Podávame s chlebom alebo pečivom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus