Halušky (zo zemiakov)

  autor   3263x

Suroviny:

800 g zemiakov
200 g múky
50 g parmezánu
2 vajcia
50 g masla
soľ.

Postup:

Zemiaky uvaríme, vychladnuté olúpeme a prepasírujeme. Pridáme vajcia, maslo a múku, osolíme a zamiesime cesto. Z pripraveného cesta sformujeme tenký valec. Vykrajujeme z neho halušky dlhé asi 3 cm. Halušky uvaríme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich, necháme odkvapkať a dáme na misu. Pred podávaním ich posypeme nastrúhaným parmezánom. Sú vhodné ako príloha k dusenému mäsu a k divine.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus