Harlekýn torta

  autor   6370x

Suroviny:

5 vajec
5 PL práškového cukru
0
5 dl oleja
2
5 PL polohrubej múky
1
5 PL kakaa
200 g stužného tuku
5 dl mlieka
225 g masla
1 vanilkový cukor
stužovač šľahačky
100 g čokolády

Postup:

Cesto: Do vyšľahaného snehu zo 4 bielkov pridáme 4 PL práškového cukru, 4 žĺtka, 0,5 dl oleja a 2,5 PL polohrubej múky, 1,5 PL kakaa. Korpus upečieme.
Plnka 1: 200 g stužného tuku rozpustíme v 3 dl prevareného mlieka, pridáme 100 g masla, 1 vanilkový cukor, 1 žĺtko a vymixujeme. Zmes necháme v chladničke 24 hodín a potom vyšľaháme so stužovačom šľahačky.
Plnka 2: V 2 dl vlažného mlieka rozpustíme 125 g
Korpus prekrojíme a potrieme najprv bielou plnkou a potom tmavou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus