Havajský šalát

  autor   2248x

Suroviny:

200 g nasekaného ananásu
2 vajcia uvarené natvrdo
100 g garnátov z konzervy
200 g uvareného zeleného hrášku
75 g uvarenej ryž
1 malá cibuľa
100 ml olivového oleja
šťava z 2 citrónov
1 čajová lyžička práškového cukru
nasekaná zelená petržlenová vňať
karí
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Z oleja, citrónovej šťavy, nasekanej cibule, soli, z mletého čierneho korenia a cukru si pripravíme šalátovú omáčku, do ktorej zamiešame nasekanú zelenú petržlenovú vňať a uvarené vajcia nasekané nadrobno. Do tejto zmesi postupne zamiešame ananás nakrájaný nadrobno, podusené garnáty, vychladnutý predvarený zelený hrášok a uvarenú vychladnutú ryžu. Okoreníme karí korením, necháme odležať asi 1 hodinu a pred podávaním ešte dochutíme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus