Hlávkový šalát vo vlastnej šťave

  autor   2847x

Suroviny:

4 hlávky šalátu
1 lyžica masla
1 malá cibuľa
100 ml mäsového vývaru
1000 ml vody
strúhaný muškátový oriešok
čierne korenie
soľ.

Postup:

Hlávkový šalát očistíme, umyjeme a dáme do plochej misky. Zalejeme vodou a posypeme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Varíme prikryté 2 minúty pri výkone 600 W. Cibuľu olúpeme a nasekáme. Šalát vyberieme z nádoby, necháme poriadne odkvapkať, odstránime hlúby a zložíme na ploché zväzky. Nádobu vypláchneme, osušíme, vytrieme maslom a posypeme cibuľou. Vložíme do nej šalát. Prilejeme mäsový vývar, prikryjeme a dusíme 13 minút pri výkone 600 W.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus