Holandská zemiaková polievka

  autor   2679x

Suroviny:

750 g hovädzieho krku
150 g syra na strúhanie
1000 g zemiakov
2 cibule
1 až 2 strúčiky cesnaku
zelenina do polievky
2 bobkové listy
muškátový orech
pol zväzku majoránu
1 čajová lyžička celého korenia
soľ.

Postup:

Hovädzinu umyjeme, cibuľu olúpeme a rozkrojíme na štvrtiny. Umytú a nakrájanú zeleninu vložíme do 2 litrov chladnej vody. Pridáme k nej mäso, bobkový list a cibuľu. Ochutíme soľou a korením a privedieme do varu. Varíme na miernom ohni asi 1 a pol hodiny, penu zbierame dierkovanou lyžicou. Medzitým očistíme, umyjeme a nakrájame zemiaky na malé kocky. Cesnak narežme na kolieska a syr na kocky. Majorán umyjeme a pooberáme lístky zo stopky. Mäkké mäso vyberieme z vývaru, ktorý potom precedíme a uvaríme v ňom zemiaky. K zemiakom pridáme cesnak a varíme asi 10 minút. Mäso oberieme z kostí, nakrájame na kocky a spolu so zeleninou vložíme do vývaru. Polievku premiešame, dochutíme soľou a muškátovým orechom. Podávame posypané majoránom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus