Holúbky na ražni

  autor   3925x

Suroviny:

4 malé holúbky
200 ml bieleho vína
1 pohár plnených olív
100 ml olivového oleja
pol zväzku šalvie
pol zväzku estragónu
šťava z 2 citrónov
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Kuchynsky upravené holúbky opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme, zvnútra i zvonka osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Olivy nasekáme nadrobno. Z olivového oleja, bieleho vína, nasekaných byliniek, citrónovej šťavy a nasekaných olív vymiešame marinádu. Holúbky dáme do misy, polejeme marinádou a necháme marinovať najmenej 12 hodín. Vyberieme a napichneme na ražne. Pečieme na grile alebo v rúre pri teplote 120 oC asi 30 minút. Počas pečenia natierame marinádou. Šťavu z pečenia necháme odkvapkávať na panvicu a pred podávaním ňou holúbky polejeme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus