Horčicové zemiaky s jablkami

  autor   3596x

Suroviny:

1000 g zemiakov
500 g jabĺk
4 lyžice horčice
200 g smotany na šľahanie 150 g tvrdého syra
3 póry
200 ml zeleninového vývaru (instant)
šťava z polovice citróna
majorán
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Jablká umyjeme, olúpeme, prerežme na 4 časti a zbavíme jadrovníkov. Nakrájame ich na hranolčeky a potrieme citrónovou šťavou. Prilejeme vývar a necháme prevrieť. Primiešame horčicu, dochutíme soľou a korením. Pór umyjeme a nakrájame na kúsky. Na plátky nakrájané zemiaky, jablká a pór vložíme na vymastený plech (alebo do vymastenej misy z jenského skla). Všetko to rovnomerne polejeme horčicovou smotanou, posypeme majoránom a nastrúhaným syrom. Zapekáme vo vyhriatej rúre asi 20 až 25 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus