Hot pot

  autor   2550x

Suroviny:

600 g hovädzieho mäsa
300 g zemiakov
30 g masla na potretie
1 cibuľa
hladká múka
500 ml hovädzieho vývaru
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso očistíme, zbavíme tuku a šliach, nakrájame na malé, rovnaké plátky a obalíme múkou zmiešanou so soľou a s mletým čiernym korením. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom, uložíme doň polovicu pripraveného mäsa, posypeme ho nakrájanou cibuľou a nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou, prikryjeme očistenými zemiakmi nakrájanými na kolieska, osolíme a okoreníme. Celý postup ešte raz zopakujeme. Potom zmes zalejeme hovädzím vývarom, prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a dusíme v dobre vyhriatej rúre asi 2 hodiny. Nakoniec odkryjeme, povrch zemiakov potrieme maslom a neprikryté dopečieme dočervena.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus