Hovädzí guláš s kapustou a so smotanou

  autor   2357x

Postup:

Hovädzie mäso z pleca umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na kolieska, speníme na bravčovej masti, pridáme lyžicu mletej červenej papriky, trochu rasce, strúčik cesnaku rozotretý so soľou, nakrájané mäso a všetko spolu opražíme. Potom zalejeme vriacou vodou a prikryté dusíme asi 90 minút. Keď je mäso mäkké, pridáme kyslú kapustu nakrájanú na rezance a zelené papriky nakrájané na prúžky. Prilejeme toľko horúcej vody, aby zmes bola zakrytá a dodusíme. Ku koncu dusenia pridáme sparenú ryžu a podusíme za občasného premiešania. Nakoniec prilejeme kyslú smotanu a trochu zohrejeme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus