Hovädzí guláš

  autor   8452x

Postup:

Ak chceme mať veľmi chutný guláš, mali by sme použiť hovädziu glejovku alebo mäso z podplecia, ale dobré sú i hovädzie líca. Mäso najskôr opečieme, pridáme rascu, dusíme do zmäknutia, poprášime múkou a povaríme. Ak máme poruke čerstvé paradajky, môžme pridať 2 alebo 3 pre chuť i farbu. Keď sa rozvaria, vidličkou môžme vybrať šupky. Ak použijeme paradajkový pretlak, pridáme ho až nakoniec, pretož dlhým pôsobením tepla tmavne. Ako koreniny môžme použiť aj cesnak alebo majorán. Podávame so slanými rožkami, chlebom, cestovinami, knedľou alebo so zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus