Hovädzí mletý stejk s fazuľovým šalátom

  autor   1982x

Suroviny:

600 g mletého hovädzieho mäsa
2 žĺtky
300 g suchej fazule
zelená fazuľka
pol konzervy fazule
3 lyžice smotany
2 cibule
1 čajová lyžička horčice
4 lyžice oleja
4 lyžice octu
tymian
zelená petržlenová vňať
pažítka
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Suchú fazuľu uvaríme a zmiešame s uvarenou zelenou fazuľkou. Fazuľu z konzervy necháme odkvapkať a cibuľu nakrájame na kolieska. Pripravíme marinádu z oleja, soli, octu, horčice a dochutíme cukrom a mletým čiernym korením. Fazuľu a cibuľu dáme do nádoby, zalejeme marinádou a necháme odležať. Mleté mäso dobre premiešame so žĺtkami a primiešame zelenú petržlenovú vňať a smotanu. Mäsovú zmes dochutíme soľou a tymianom a sformujeme väčšie alebo menšie tvary a necháme na drevenej doske odležať. Na panvici zohrejeme olej, vložíme mäso a z každej strany ho pečieme asi 4 minúty (viackrát obrátime). Mäso rozložíme na taniere a posypeme pažítkou. Podávame s fazuľovým šalátom. Môžme podávať aj s opekanými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus