Hovädzí plátok so ďumbierom

  autor   2009x

Suroviny:

220 g filé nakrájaného na plátky hrubé 2.5 cm. Koreniny a pochutiny: 2 lyžice ryžového vína alebo suchého sherry
3 lyžice svetlej sójovej omáčky
pol čajovej lyžičky jedlej sódy
štvrť čajovej lyžičky čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a pomletého)
pol čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
pol čajovej lyžičky soli. Omáčka: 1 lyžica vína Šao-sing
4 nasekané jarné cibuľky
50 g bambusových výhonkov nakrájaných na tenké plátky
2 zelené chilli papričky nakrájané na plátky
1 lyžica tmavej sójovej omáčky
1 lyžička cukru
štvrť čajovej lyžičky Glutasolu (nie je nevyhnutný)
3 lyžice vývaru
niekoľko kvapiek sezamového oleja
4 lyžice oleja
2.5 cm čerstvého koreňa ďumbieru
olúpaného a nakrájaného na tenké plátky.

Postup:

Koreniace prísady zmiešame s mletým ďumbierom. Pridáme hovädzie mäso a marinujeme ho asi 20 minút. Mäso osušíme a marinádu vylejeme. Zmiešame dokopy prísady do omáčky. Vo woku rozpálime 3 lyžice oleja a plátky ďumbieru a cibule pražíme asi 2 minúty. Pridáme bambusové výhonky a chilli papričky a za stáleho miešania pražíme asi 2 minúty. Preložíme na tanier. Do woku prilejeme zvyšujúci olej a hovädzie mäso oprážame asi 3 minúty. Pridáme opražnú zeleninu, miešame a pražíme asi 2 minúty. Pridáme dobre pomiešané prísady do omáčky a necháme pomaly variť na miernom plameni, dokiaľ zmes nezhustne. Povaríme ďalšie 2 minúty. Odložíme z plameňa a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus