Hovädzia polievka

  autor   12471x

Suroviny:

250 g hovädzieho mäsa
150 g kostí
150 g koreňovej zeleniny
50 g karfiolu (kalerábu
póru a pod.)
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
zelená petržlenová a zelerová vňať
4 zrnká čierneho korenia
soľ.

Postup:

Mäso dáme spolu s kosťami variť do studenej osolenej vody. Pri varení sa tvorí pena, ktorú nezberáme. Po chvíli sa zrazí a usadí na dne hrnca. Po 2 hodinách varenia pridáme očistenú zeleninu, cibuľu, cesnak, korenie a zviazanú vňať. Keď je mäso mäkké, polievku precedíme a zavaríme do nej pečeňové halušky, alebo rozšľaháme žĺtok.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus