Hovädzia roláda plnená zeleninou

  autor   2554x

Suroviny:

600 g hovädzieho mäsa na roládu
100 g údenej slaniny
4 paradajky
2 zeleninové papriky
2 lyžice paradajkového pretlaku
2 cibule
50 g masti
30 g hladkej múky
mäsový vývar
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso rozkrojíme na väčší plát, ktorý naklepeme, okoreníme, osolíme, potrieme paradajkovým pretlakom a posypeme údenou slaninou, ktorú sme nakrájali na kúsky. Paradajky olúpeme a nakrájame na osminky. Papriky zbavíme jadrovníkov a nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Zeleninu uložíme na mäso a zvinieme ho. Opražíme v rozpálenej masti, podlejeme vývarom a domäkka upečieme. Šťavu zahustíme múkou. Podávame s varenými zemiakmi a s hlávkovým šalátom (alebo inou zeleninou podľa sezóny).

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus