Hovädzia roláda s koreňovou zeleninou

  autor   2094x

Suroviny:

1 väčší plášť z hovädzieho šálu (hovädzie zadné mäso)
klobásové mäso
1 vajce
koreňová zelenina
horčica
cibuľa
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Z hovädzieho zadného mäsa nakrájame väčšie plátky, ktoré z oboch strán naklepeme (nesmú sa však prederaviť), potrieme horčicou, posypeme soľou a mletým čiernym korením. Do klobásového mäsa vmiešame nakrájané vajce uvarené natvrdo, mrkvu a zeler a touto masou potrieme plátky z hovädzieho mäsa. Konce zatočíme dovnútra a dobre stočíme. Roládu prudko opečieme zo všetkých strán na rozpálenej masti, do ktorej pridáme nakrájanú cibuľu a trocha mletej červenej papriky a dusíme domäkka. Po vychladnutí nakrájame na plátky. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninou podľa sezóny.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus